2010. május 27., csütörtök

Luca széke, azaz fény derül a titokraEgy korábbi bejegyzésemben lelkendeztem egy sort és megígértem, hogy április végén további részletekkel szolgálok majd. Ennek a láncnak április végére kellett volna elkészülnie, Andrea-napi ajándékként, de sajnos sokminden közbejött és történt az elmúlt időszakban, így csak mostanra lettem kész a lánccal.

Nos, ez az a darab, amiért tulajdonképpen megtanultam horgolni. Elég nehezen találtam meg a megfelelő mintát és a színeket, aztán a felfűzéssel és a kezdéssel is voltak gondok (Még egyszer nagyon köszönöm, hogy megkezdted nekem, Dia!:-)) , de végül csak elkészült!:-)

Miután kitaláltam a színeket, Barbitól (http://babogyongymuvek.blogspot.com) kértem hozzá lámpagyöngyöket - a következő bejegyzésemben majd megmutatom mindegyiket, amit kaptam Tőle és írok erről részletesebben. Ehhez a lánchoz végül ezeket a gyöngyöket választottam:Nagyon köszönöm, Barbi, gyönyörűek lettek!

Azután elkészült ez az óriásbogyó, ami eredetileg DeEva Spherule-bogyója lett volna, csak elkalandoztam - na, jó, kicsit eltévedtem a mintában - és végül ez lett belőle:


A 8mm-es gyönyök gyönyörű türkiz Miracle-gyöngyök, amik különböző fényviszonyok között egészen máshogy néznek ki, de sajnos egyik fotómon se látszik, hogy mennyire szépek.
(DeEva Spherule-bogyójának mintája a Keresztszemes magazin-ban található.)

Végül elkészítettem a horgolt részt:Sokat gondolkoztam azon is, hogy hogyan állítsam össze a láncot és rengeteg horgolt láncot megnéztem inspirációt keresve. Gondoltam arra is, hogy a nevéhez híven teszek rá Luca-bogyókat is, de miután elkészült, úgy éreztem, hogy az már sok lett volna. Azért neveztem el mégis így, mert "olyan lassan készült, mint Luca széke":-).

Végül úgy csináltam meg, hogy a bogyót és a lámpagyöngyös-láncos részt is le lehessen róla szedni és így a horgolt láncot megfordítva önmagában is lehessen hordani. Így tulajdonképpen egy "három az egyben"-lánc lett belőle.Kedves Dia, Barbi és Anna, nagyon köszönöm a segítséget!:-) És köszönöm mindenkinek az inspirációt!

5 megjegyzés:

bandrea írta...

Drága Anikó!!! Itt is szeretném megköszönni, hogy megtanultál a kedvemért horgolni! Ez annyira aranyos dolog volt Tőled, hogy nagyon meghatódtam!! A lánc csodálatos, nagyon szeretem! Diának, Annának és Barbinak is szeretném megköszönni, hogy segítettek Neked! Ezer hála és köszönet érte!! puszi:-)))

Ági mama írta...

Gratulálok! Nagyon szép ékszert készítettél! Örülök, hogy sikerült a horgolást megtanulnod!!

Tündrüs (Jákóiné Klárik Tünde) írta...

Nagyon ügyi vagy, Anikó, szépséges ajádékot készítettél Andinak!!!

Ary írta...

Ha nem is időre készült, ha nem is az eredeti minta alapján, de nagyon szép lett! Szerintem éppen attól lesznek az ékszerek egyediek, hogy mindenki saját magát adja bele. Nem kell mindig a mintához ragaszkodni! :)És ügyes vagy hogy megtanultál horgolni! :)

Szikati írta...

Kedves Anikó!! Teljesen megértelek, ugyanis hasonló cipőben járok, én is most tanulom a horgolást. A technikára már rájöttem, de ahhoz, hogy hibátlan legyen, még sok-sok gyakorlásra van szükségem. A Tiéd olyan szép szabályos, gratulálok!!
És persze nagyon ötletes ez a több funkciós megoldás!!!