2012. február 1., szerda

Nagyon hideg idő jön, vigyázzunk az állatokra (is)!


MA ESTE BETÖR A SZIBÉRIAI HIDEG!!! MÉG PÁR ÓRA VAN, HOGY GONDOSKODJ ÁLLATAIDRÓL ÉS A KÓBOR CICÁKRÓL, KUTYÁKRÓL! SZÓLJ A SZOMSZÉDAIDNAK IS, HA KELL SEGÍTS NEKI TÉLIESÍTENI. VIDÉKEN SOK KUTYA LÁNCON VAN TARTVA EGY ROZOGA VISKÓBAN, MÉG EGY MARÉK SZALMA SINCS ALATTA :( AHOL NEM MEGY SZÉP SZÓVAL OTT MOND EL ÁLLATKÍNZÁSNAK MINŐSÜL ÉS MEGTESZED A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET HA NEM INTÉZKEDIK AZONNAL!!!!

Gondoskodni kell a kint lévő állatokról , kemény hideg jön hazánkba! Ne feledkezzünk meg állatainkról és a kóborkákról sem. Szalma, takaró és minden nap langyos víz mert befagy a vizük is! SZERESD A KUTYÁDAT, MACSKÁDAT ANNYIRA , HOGY MELEG HELYRE VISZED LEGALÁBB MOST AMIKOR ILYEN KEMÉNY FAGYOK JÖNNEK!!! A szomszédodnak is szólj, tegyen meg mindent az állataiért! Aki tud kóbor állatokról igyekezzen valamilyen meleg kuckóval segíteni nekik. :(

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte: a középtávú előrejelzések január utolsó napjaira szibériai eredetű hideg levegővel számolnak. A jelenleg Északkelet-Európa feletti magasnyomás - az előrejelzések szerint - egyre inkább Nyugat- és Dél-Európa felé terjeszkedik, és keleties áramlással igen hideg levegő érné el a kontinens középső területeit.

A jövő héten az idei tél eddigi leghidegebb időszakára számíthatunk – írja a met.hu. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -7, -15 fok között, majd a jövő hét második felében sokfelé -15 fok alatt alakul. A sok napsütés ellenére napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, a hét második felében a leghidegebb napokon a kora délutáni órákban is mindössze -5, -10 fok várható.

( Forrás: gondola.hu)

1 megjegyzés:

Ancsika írta...

Én a kiskutyámat napok óta a fűtött pincében éjszakáztatom a cicákkal együtt, hiába van két zsák puha szénával kitömve az ólja, a mínusz 10 fok nem játék. Hát még az annál hidegebb! Imádják is a vakarcsok a jó meleget, nappal meg nyitva az ajtó, ha akarnak kimehetnek, de nem akarnak :-)Hideg van, no!