2010. december 29., szerda

Újabb angyalkás képAmikor keretezőhöz vittem ezt a peyote-képet, kicsit tartottam tőle, hogy nem sikerül megfelelő paszpartut találni hozzá. Aztán amikor találtunk hozzá egy szinte ugyanolyan kék árnyalatot, amilyen gyöngyökből készült, azon gondolkoztam, vajon nem lesz-e túl sok. Aztán amikor kész lett a keretezés, kiderült, hogy ez a szín a lehető legjobb választás volt - legalábbis szerintem;-).

Minta: Barbara E. Elbe

Most wanted vagy valami olyasmi:-)

Apukám kért meg, hogy készítsek egy medált egy ügyintéző hölgynek, aki az utóbbi időben nagyon sokat segített nekünk.
Annyit tudtam, hogy szereti a lilás színeket és a nagyobb medálokat kedveli.
Némi gondolkozás után DeEva Most wanted medálja mellett döntöttem. Kicsit variáltam rajta és megnyomorgattam így végül ez lett belőle:Kedves Éva! Nagyon köszönöm a mintát!!!

És mert nagyon rosszul sikerült a kép - sajnos egyáltalán nem látszik, hogy milyen szép színe van a fosszíliagolyóknak, - egy kép a Gyöngyéletből, hogy lássátok, hogy milyen színe is van tulajdonképpen:

Karácsonyi ajándékok 5. Farkas-karcrajzÉs egy újabb karcrajz. Eddig ez volt a legnehezebb az összes közül, de nagyon jó volt látni, ahogy alakul és a végeredménnyel is elégedett voltam.

Karácsonyi ajándékok 4. AlmasütőEz az almasütő pedig a Kreatívhobby-ban készült, ahol továbbra is nagyon sokféle kerámiát van lehetőség megfesteni. Az ár továbbra is tartalmazza a kiégetés díját is.

Karácsonyi ajándékok 3. Papírmasé antilop

Ezt a papírmasé antilopot a Hobbyművész-ben vásároltam. Így nézett ki, amikor megvettem:Aztán akrilfestékek, némi csillámpor, akrilgyöngyök és szalvétalakk segítségével ez lett belőle:
2010. december 25., szombat

Király L. Norbi - Hangokba zárva (February song)

Bocsánat, de itt a Karácsony és rámjött a szeretetroham, ezért ezt muszáj volt itt is megosztanom:-) :
Lehet kukacoskodni és hibákat keresni benne, de nekem érzelmileg tökéletesen "átjön" és nekem ez a lényeg. Mikor először hallottam, teljesen ledöbbentem tőle. A végső döntőn énekelte volna, mint párbajdalt. Erre végül sajnos nem volt lehetősége, de az Első X c. CDjére felkerült.

Személy szerint elegem van a sok tökéletesnek látszó, de nagyon megcsinált műemberekből, a csengő hangú, de belül üres előadókból, akik ugyan sok embert lenyűgözhetnek a hangjukkal - és bizonyára vannak helyzetek, amikor az ember pusztán arra vágyik, hogy szép éneklést halljon, - de nem tudnak érzelmeket ébreszteni, illetve átadni vagy elemelni az embert a mindennapok gondjaitól. Szerintem ez a fiú képes erre és ennek felbecsülhetetlen értéke van ebben a fura, feje tetejére állt világban. Remélem, sokat fog még tanulni és fejlődni, de nem tudják majd megváltoztatni, hanem önmaga tud maradni és megmaradnak benne a jó energiák is, akárhová is sodorja az élet.

2010. december 24., péntek

Boldog Karácsonyt!Ma este újra megszületik a Fény...

Békés, boldog, áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek!

2010. december 19., vasárnap

Advent negyedik vasárnapjára
A negyedik gyertya

Aranyvasárnap jelmondata a szeretet. S nem csak azért, mert ezen a vasárnapon lehet szaladgálni a szeretteinknek ajándékot keresni a karácsonyi vásárokban! Természetesen ilyenkor már mind a négy gyertyát meggyújtjuk, s elgondolkodhatunk azon, hogyan van jelen az életünkben a szeretet, mint az elmúlt három vasárnap fogalmait egyesítő erő. Tudják-e a szeretteink, hogy mit érzünk irántuk? Képesek vagyunk szeretetet adni és elfogadni is?

2010. december 18., szombat

Gyöngyzug ajándékom Katának és ajándékom Berjotól

Kata jelezte, hogy megérkezett hozzá az ajándékom, így már megmutathatom:Fekete medált szeretett volna és úgy gondoltam, Dia (Arduinna) Lotte medálja illene hozzá.

Tettem még a csomagba egy csomag szalmagyöngyöt, mert láttam a blogjában, hogy sokat használ ilyen gyöngyöket, valamint egy karácsonyfadíszt a játék kiírása szerint. Mindenképpen olyan díszt szerettem volna, ami egyrészt befér a borítékba, másrészt nem műanyagból, hanem természetes anyagokból készült. Én magam is az ilyen díszeket szeretem a legjobban. Láttam szép üvegdíszeket is, de azt nem mertem volna küldeni.

Viselt, illetve használd egészséggel, Kata, örülök, ha örömet szereztem!:-)

A mintáért még egyszer köszönet Diának!!!

Én pedig Berjotól kaptam ajándékot, íme:
Az angyalka nagyon bájos a szett pedig gyönyörű! A kedves levélke és karácsonyi üdvözlet mellett pedig volt még a csomagban egy hullócsilag-mézeskalács is.

Kedves Berjo! Nagyon köszönöm, örülök, hogy Tőled kaphattam ajándékot!:-))))))

2010. december 17., péntek

Mikulásgyár"A Magyar Posta közreműködésével idén a legkisebb településen élőknek is lehetősége nyílik az ünnepek közeledtével adományokkal segíteni a rászorulókat. Az adakozók bármely csomagfelvevő postán leadhatják ajándékukat a Mikulásgyárnak december 1. és 19. között, ahonnan a Magyar Vöröskereszthez juttatja azokat a Posta. Az adományokat az ország valamennyi postáján átveszik. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

A Mikulásgyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként.

Kiemelten fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így kérjük, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot stb. A Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. A Felvonulási térre vagy az ország 13 Plazájába hozott ajándékokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják."

További információk: http://www.mikulasgyar.hu/

Szappanöntés

Úgy döntöttem, idén a szappanöntést fogom kipróbálni. Kicsit macerás volt, de nagyon élveztem:-). Glicerin alapú szappantömbbel, ill. szappannal dolgoztam (a Baba-szappannal is próbálkoztam, de nem akart felolvadni). Érdekes volt a különböző szappanokkal és a színezéssel játszani - ugyanis csak piros és zöld színezőm volt, valamint egy átlátszó szappantömböm és egy mézes szappanom (utóbbiból lett a karamell színű szappan, miután hozzákevertem egy kis piros festéket és a sötétzöld szappan, miután hozzákevertem rengeteg zöld festékanyagot).

És így nézett ki a kis csapat már becsomagolva, útra készen:

Karácsonyi ajándékok 2. Soksok elefánt, hogy szerencsét hozzon:-)
Ez a doboz, azaz tál is szalvétatechnikával készült és nyolc darab elefánt található rajta szigorúan felfelé kunkorodó ormánnyal.

Az az érdekessége, hogy az alsó festékréteg gránitfesték, ami egy durva felületű, szemcsés festék, erre vittem fel a repesztőlakkot, majd az akrilfestéket és működött a dolog:-). Szeretek kísérletezni a festékfajtákkal és jó volt újra szalvétatechnikázni is.

Kedves Gabi! Örülök, ha örömet szereztem vele!:-)


2010. december 15., szerda

Karácsonyi ajándékok 1. Üvegtál szalvétatechnikávalNagyon régen használtam utoljára a szalvétatechnikát, de a Johannától kapott dobozka láttán újra kedvet kaptam hozzá.

Ez az üvegtál részben azért készült, hogy megmutathassam, hogy hogyan lehet üvegre szalvétát tenni úgy, hogy szépen látsszon a szalvéta mintázata.

Úgy élveztem a vele való foglalatoskodást, hogy úgy döntöttem, magunknak is csinálok majd egy ilyen tálat karácsonyi mintával, amire az adventi koszorút fogom majd tenni.

NOX - Hiszed-e még (HQ video klip)"Ne csak a rozsdát nézd, lásd a csodát!
De kegyetlen rózsák, próbák várnak rád...
Ér-e még a neved, ég-e a bátor tűz?
Érted van a kaland-, merre és mért' menekülsz?

Hiszed-e még, hogy égi gyöngy a világ?
Hiszed-e még, hogy szíved verse virág?
Hiszed-e még hős álmaid igazán?
Hiszed-e még, hogy összetart a karaván?


Ne félj élni, ha nem megy dróton a tánc!
Szabad a tested, a lelked: nincs az a lánc...
Ódon éden amit kutatsz: egy szerelem-idő-,
ha ragyog a fényed, kincs lesz minden kő...

Hiszed-e még, hogy égi gyöngy a világ?
Hiszed-e még, hogy szíved verse virág?
Hiszed-e még hős álmaid igazán?
Hiszed-e még, hogy összetart a karaván?

Hiszed-e még, hogy égi gyöngy a világ?
Hiszed-e még, hogy szíved verse virág?
Hiszed-e még hős álmaid igazán?
Hiszed-e még, hogy összetart a karaván?"

2010. december 12., vasárnap

Tímel játékának ajándéka

Tímel karácsonyi játékában Anettnek (pafranyosmoha.blogspot.com) készítettem ajándékot. A játékban csak piros, zöld, arany és ezüst színeket lehetett használni, de ettől csak még izgalmasabb volt:-). Némi gondolkozás után úgy döntöttem, legjobb, ha maradok az arany-ezüst kombinációnál. Az volt a célom, hogy egy elegáns szettet készítsek.

Mindenek előtt fűztem egy Amidala-medált - újra köszönet a mintáért Mayának! - ezüst láncos láncon golden shadows rivolival, óarany teklákkal és arany csiszoltakkal meg ezüst delicával és kásával:A medálhoz egy pár fülbevalót, - ahogy már egy korábbi bejegyzésemben említettem, én magam nem hordok fülbevalót, ezért is örülök, amikor egy-egy ilyen játék alkalmával azt is fűzhetek, - Zsuzsi mintájából kiindulva arany csiszoltakkal és ezüst kásával és szerelékekkel:Valamint egy bogyóból karácsonyfadíszt matt szürke teklákkal és préselt gyöngyökkel, ezüstös színű delicákkal és kásákkal és 6mmes crystal volcano swarikkal:Köszönet a képért Anettnek!:-)

Végül az összes ajándék együtt:Köszönet a képért Anettnek!

Anett képén sokkal jobban látszik, hogy valójában milyen az ajándékok színe és hogy a bogyón minta is van.

Kedves Anett! Nagyon örülök, hogy tetszettek az ajándékok!:-))))

Megérkezett az én ajándékom is, amit Johannától (http://johannkadobai.blogspot.com/) kaptam:


A képet Johanna blogjából vettem kölcsön, - köszönöm! Amint tudom, lefotózom majd az összes ajándékot és cserélem a képet!

A doboz gyönyörű munka és újra kedvet kaptam tőle a szalvétatechnikához! A díszek pedig tökéletesen passzolnak az itthoni piros díszekhez. Nagyon köszönöm!!!:-))))

Tímelnek pedig köszönöm az újabb játékot! Remélem, játszunk még!:-)

Advent harmadik vasárnapjára

A harmadik gyertya

Ezüstvasárnapon teológiai szempontból az öröm kerül a középpontba. Ekkor gyújtjuk meg a rózsaszín gyertyát, amely egy kis szünetet jelent a lila bűnbánatban. Ezen a vasárnapon már előre lehet örülni karácsony eljövetelének. A gyertyagyújtás után pedig ne csak azon gondolkodjunk el, mi okoz nekünk örömet, és minek örülnénk karácsonykor. De ahogy a katolikusok ilyenkor Szűz Máriára irányítják a figyelmüket, ugyanúgy mi is gondolkodjunk az isteni erő női oldalán, az anyaságon, a teremtésen és a nőiességen!

2010. december 7., kedd

Útnak indult két csomag...

Ma végre sikerült feladni Ommának az Angyalkás képet, amelyet a Vörösiszap-károsultak megsegítésére létrehozott blogon megnyert az árverésen. Örülök, hogy elkelt és hogy így valakivel közösen újra segíthettem!


Útnak indult Tímel karácsonyi játékának ajándéka is:
Remélem, mindkét csomag épségben célba ér!

2010. december 5., vasárnap

Advent második vasárnapjára


A második gyertya


A bronzvasárnap üzenete: a remény. Miben reménykedünk? S mit teszünk meg reményeink, vágyaink valósággá váltásáért? Érdemes gyertyagyújtás után végiggondolni álmainkat, vágyainkat és céljainkat. Ezen a napon nagyobb spirituális energiát adhatunk a megvalósulásuknak, persze csak akkor, ha tiszta szívből kívánjuk a valóra válásukat! Kérdés, hogy reményeid megvalósulnak-e? Vagy pont ellenkezőleg, reménytelenségben éled az életedet? – A második gyertya meggyújtásával talán változtathatsz ezen is!