2010. március 28., vasárnap

Nagyon köszönöm B.!!!!

Most legszívesebben óriási képeket tennék fel ide névvel meg minden egyébbel, annyira örülök a B.-től kapott dolgoknak, de ezek egy titkos projekt részei, a "titkosítás" pedig április végéig tart, viszont úgy gondoltam, hogy ennek a bejegyzésnek ma helye van itt. (Még akkor is, ha így képek és magyarázat nélkül nem igazán érthető, hogy minek örülök ennyire:-))

Ráadásul gyönyörű napsütés van, így különösen jól esett kicsit sétálgatni a szabad levegőn. Végre tényleg itt a tavasz!

Szóval nagyon szépen köszönöm, a plusz ajándékot pedig külön köszönöm!:-)))) Most következik az én részem a projektben. Csak sikerüljön megcsinálnom, amit szeretnék!

A részletek és képek - remélhetőleg - április végén:-).

2010. március 9., kedd

Ajándékom Kriszta tavaszi játékára

Mivel végre megérkezett az ajándékom, amelyet Kriszta tavaszi játékában Mónikának (http://aghmonika.blogspot.com) készítettem, mostmár megmutathatom, hogy miket küldtem neki. Messzire utazott a kis csomagom, Szlovákiába, úgyhogy nemcsak amiatt izgultam, hogy vajon tetszeni fog-e neki, hanem amiatt is, hogy rendben megérkezik-e hozzá.



Sokat gondolkoztam, hogy mit készítsek, de némi kísérletezés után úgy döntöttem, hogy inkább maradok azoknál a mintáknál, amiket már jól ismerek és többször csináltam.


Készítettem egy bogyós láncot, mert úgy láttam, hogy Mónika szereti a bogyós láncokat, de Octahedral-bogyós lánca még nincs:






Már régóta terveztem, hogy kipróbálom a rózsaszín-bronz-ezüst kombinációt. Biztos, hogy fogok még dolgozni ezzel a színkombinációval, mert nagyon tetszik.



Azután készítettem egy Lucabogyós kulcstartót:



Valamint egy dobozt:





Azt tudtam, hogy repesztéssel szeretném megcsinálni és dombormintákat szeretnék rárajzolni. A mintát végül csillámos üvegkontúrral került rá. (Az ötletet Kata adta, akinél a Hobbyművész Műhelyben a dobozt elkészítettem. Köszönet érte!)


Kedves Mónika! Nagyon örülök, hogy sikerült örömet szereznem az ajándékokkal. Viseld, illetve használd őket egészséggel!:-)


A Luca bogyó mintáját újra köszönöm Lucának, az Octahedral-bogyó mintáját pedig Gwen Fisher-nek és Florence Turnour-nak (http://www.beadinfinitum.com/)!


Hála Istennek az időjárás kegyes volt, így vasárnap verőfényes napsütésben tudtam mindent lefotózni:-).

2010. március 6., szombat

Labirintusok

Gabi Labirintusa után még kettő készült kérésre - legalábbis eddig;-). És egy fehér-arany és egy fekete-ezüst kombináció még biztos lesz.


A három medál együtt:

Minta: Complex Beads

Zárszó az első PIF-játékomhoz

Íme az játékra készült ajándékok még egyszer:


A jelentkezésük - és az ajándékok elküldésének - sorrendjében:
Andinak Krisztakari, mert nagyon tetszett neki ez a minta (tervezője Ande, kapható a Gyöngybox-ban),
Marcsinak bogyós lánc, amiket pulcsikhoz tud viselni (Octahedral-bogyók: beadinfinitum.com, Baroca-bogyóhttp://www.oceaniecreations.fr/blog/),
Gabinak pedig modern darabként egy Labirintus-medál (Complex beads c. könyv).
Kedves Andi, Marcsi és Gabi!
Nagyon köszönöm, hogy velem játszottatok! Remélem, sikerült olyan ajándékot adnom, amelyet örömmel viseltek!

Végül egy témához kapcsolódó közlemény:
A második PIF-játékomban két hely még kiadó...;-)

PIF-ajándék Gabinak

Végre Gabihoz (http://almagyongy.blogspot.com/) is megérkeztek az ajándékaim, így megmutathatom:

A kép meséje:


Az előzetes levélváltásunkban Gabi azt írta, hogy a modern ékszereket szereti és némi gondolkodás után az ugrott be, hogy a Labirintus medál talán megfelelő ajándék lenne neki.

Ezek után elkezdtem nézegetni a mintát, de nagyon hamar kiderült a számomra, hogy ezt a medált egyedül nem fogom tudni megfűzni. Ezért bejelentkeztem Diához tanfolyamra - ez még tavaly ősszel történt. Viszont végül nem tudtam elmenni a tanfolyamra, úgyhogy elkezdtem azon gondolkozni, hogy mi mást készíthetnék Gabinak, ami modern stílusú és egyedül is boldogulok vele. De a gondolataim végül mindig a Labirintus-hoz tértek vissza.

Aztán januárban végre sikerült eljutnom Diához. Nekikezdtem a medálnak és úgy végigbénáztam a délelőttöt, ahogy még soha. Végül egyetlen "szárnyat" tudtam megfűzni négy vagy öt óra alatt. Aztán egy hét elteltével itthon elővettem és megfűztem a maradék három ágát. Amikor elkészült, olyan boldog voltam, hogy sikerült, hogy csak na:-).

Eddig a mese:-).

A medálon kívül tettem még a csomagba egy tigrisszem követ, néhány 6mm-es tigrisszem golyót és egy fekete színű ásványt - talán ónix, de ebben nem vagyok biztos.

Kedves Gabi! Örülök, hogy végül rendben megérkezett a csomag! Remélem, a kis csomagommal sikerült örömet szereznem Neked. Viseld, illetve használd egészséggel!

Minta: Complex Beads

2010. március 4., csütörtök

Tavaszi játék Timelnél - azaz nem bírok magammal:-)



Timel annak alkalmából, hogy a rendszeres olvasói száma elérte a 33-at, tavaszi játékot hirdetett. Jelentkezni itt lehet 2010. március 15-e éjfélig: http://timigyongy.blogspot.com/2010/03/jatek.html

Megérkezett az ajándékom!!!!

Ma elhoztam a postáról a levelet, amely Kriszta tavaszi játékának ajándékát rejtette, amit Écitől (http://evepearljewelry.blogspot.com ) kaptam:


A képet Éci blogjából vettem kölcsön, de majd én is fotózom, mert meg szeretném mutatni, hogy milyen tökéletesen illik két pulcsimhoz is.
Gyönyörű munka, nagyon-nagyon köszönöm, Éci, örülök, hogy Tőled kaphattam ajándékot!
Krisztának pedig köszönöm a játékot!