2010. július 26., hétfő

Most ez a kedvenc sorozatom


Úgy gondoltam, legalább egy rövidke bejegyzésben megemlékezem a sorozatról, ami most a legnagyobb kedvencem. A National Geographic-on látható, a címe pedig:
Dog whisperer, magyar címén A csodálatos kutyadoki, de nekem Kutyasuttogó. Elképesztő, hogy ez a fickó miket tud művelni a kutyákkal. És a gazdáikkal is:-). Főleg a gazdáikkal. Merthogy a kutya csak azt tükrözi, hogy mi magunk milyenek vagyunk... Ha változunk, a kutya is változni fog velünk. És persze tudnunk és akarnunk kell velük bánnunk. Nagyon tanulságos sorozat és nem pusztán kutyákról és gazdáikról szól, annál sokkal többről. Szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti a kutyákat és azoknak is, akik szeretik az állatokat.

A műsorral foglalkozó oldal a National Geographic weboldalán: http://channel.nationalgeographic.com/series/dog-whisperer/all/Overview

Néhány epizód itt megtalálható: http://www.youtube.com/show/dogwhisperer

A fent látható kép a kedvenc epizódomból van, de magát az epizódot sajnos sehol nem találtam a neten:-(, de ha esetleg meglesz, belinkelem. Azt hiszem, azért ez a rész a kedvencem, mert ékes példáját mutatja annak, hogy nincs reménytelen eset és hogy minden kutya számára van megfelelő gazdi. Nem megszabadulni kell a nemkívánatos ebektől (és állatoktól), durvábban fogalmazva nem megölni kell őket arra hivatkozva, hogy kezelhetetlenek, hanem hagyni, hogy az élet összehozza őket a megfelelő gazdival:-). Hiszem, hogy minden állat számára van megfelelő gazdi és egy állatról se szabad lemondani. Még a "nehéz esetekről" sem. Persze ha van a közelben egy "kutyasuttogó", aki segít, ha kell, akkor sokkal könnyebb dolgunk van:-).


Cesar Millan oldala pedig itt található.

1 megjegyzés:

katha írta...

Én is én is :)))
Nagyon értékesnek tartom Cesar munkáját. :) Ezt a részt már háromszor láttam :))
Örülök, hogy te is szereted :)
Puszillak