2009. október 21., szerda

Bogyóláz:-)



Nagy örömömre a Gyöngyélet-be ásványgyöngyök érkeztek. Ahogy már egy - vagy több:-) - korábbi bejegyzésemben említettem, ezeket nagyon szeretem. Ez a bogyó szerpentin golyókból készült.

Köszönöm, Dia, szuper ez a minta és nagyon jó fűzni!:-)
A minta a http://kreativvagyok.hu oldalon található.

Mozaikozás





Nemrég kipróbáltam a mozaikozást a Hobbyművészben. Kicsit csálén állnak a mozaikkockák, de legalább már megismerkedtem ezzel a technikával is és mostmár tudom, hogy legközelebb mire figyeljek:-).

A kékből ajándék lett:-), bízom benne, hogy tetszett, használd egészséggel, Ildi!:-)

2009. október 20., kedd

Festett óriáshowlit, azaz életem első igazi befoglalása

Ez volt életem első befoglalása és csak hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog:-), ehhez sikerült egy nagy, vastag és szabálytalan alakú festett howlitot választanom.

Megküzdöttem vele, de végül elkészült és nagyon jó volt csinálni. Távolról se tökéletes, úgyhogy sokat kell még gyakorolnom, nagyon sokat;-), de azért büszke vagyok rá:-). Most ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy mindent befoglaljak, amit csak találok:-D.

Ez lett az eleje:



Eredetileg ez volt az eleje, de végül a hátulja lett:




Köszönet Diának és Vezsuzsinak a befoglalás-mintákért, illetve segédletekért. Nagyon nagy segítséget jelentettek.

2009. október 11., vasárnap

Dragonfly-türkiz gyöngyhurka


Ezeket a "dragonfly" kásákat nagyon régen vettem, mert nagyon megtetszettek, de sokáig nem találtam hozzáillő gyöngyöket, amikhez felhasználhattam volna őket. Aztán nemrég rátaláltam ezekre a gyönyörű sötét türkiz teklákra és így megszületett életem első gyöngyhurkája. Jobb lenne, ha kicsit hosszabbra sikeredett volna, de ennyi tekla volt itthon.


(Patterns&Kits menüpont)

2009. október 9., péntek

Őszi cserebere-játék - ajándék Pankának/Pankacsnak és ajándék Melindától



Még valamikor augusztus végén-szeptember elején jelentkeztem Panita őszi cserebere-játékára.
Az volt a "feladat", hogy ősz témában készítsünk ékszert és még valami apróságot, valamint tegyünk a csomagba egy képeslapot pár kedves szó kíséretében.

A sorsolás Pankát hozta nekem. Olvasgattam a blogját, amiből megtudtam, hogy nagyon szereti a fireopal színű swarit, ezért választottam a fireopal csiszolt gyöngyöket a bronz mellé.
Nem tudom, miért pont ez jutott eszembe, de azt szinte rögtön tudtam, hogy valamilyen szögletes medált fogok készíteni Neki. Végül Dia (Arduinna) Porcelánvirágok-medálja mellett döntöttem - ezúton is nagyon köszönöm a mintát, Dia!:-)
A karkötő kicsit nagyobb fejtörést okozott, aztán azt is kiötlöttem. Démétérnek indult, de aztán hozzáfűztem még egy egységet, hogy szépen kijöjjön a fireopal színű minta.
Pankához ma érkezett meg a csomag, így már feltehetem. Használd, illetve viseld egészséggel, Pankacs! Örülök, ha örömet szereztem!:-)









Ma pedig megérkezett az én ajándékom is Melindától (http://papmelus.blogspot.com):-))))). Pont a legjobbkor, mert tegnap igencsak nehéz napom volt a fogorvosnál, így még inkább jólesett ez az ajándék.

Ilyen aranyos csomagban érkezett:-):


A csomagban pedig ezt a szettet és bogyókákat találtam:



A bogyókák immár a kulcscsomómat díszítik:-):




Nagyon köszönöm, Melinda!:-) És nagyon köszönöm a játékot, Anita! Remélem, sokszor játszunk még ilyet!:-)))

Arduinna (Dia) szülinapi játéka


Dia (Arduinna) a születésnapja alkalmából játékot hirdetett, amire itt: http://arduinna.hu/ lehet jelentkezni. Határidő: október 11.

Isten éltessen, Dia, minden jót kívánok az elkövetkezendő esztendőre!:-)

2009. október 8., csütörtök

Blanka-medál


Nagyon tetszenek a fánkgyöngyök, ezért régóta kerestem a lehetőséget, hogy ezekkel dolgozzak. Aztán pár nappal ezelőtt ráakadtam Niro új mintájára.

Nagyon köszönöm, Niro! A minta tökéletesen érthető és a medál pikk-pakk megvan. Nagyon kedves medál, nagy örömmel fűztem.
Már rendeltem is fánkokat más színekben is, hogy szegényke ne árválkodjon testvérkék nélkül:-).

2009. október 4., vasárnap

Magyar Karácsony 2009


Most nagyon rajtam van a "görcs";-), hogy ajándékokat gyártsak és ma találtam egy blogot, ami Móni karácsonyi játékot hirdetett:

"A Hungarian Exchanges ötletéből kifolyólag, gondoltuk egy páran, hogy külön blogot készítünk a karácsonyi játéknak. A lényeg: Bármit készíthetsz, ami a karácsonnyal kapcsolatos. Lehet hímzés, varrás, gyöngyözés, szalvétatechnika a lényeg, hogy saját kezűleg készítsd el! Te is küldesz valakinek, és cserébe te is kapsz valakitől! Jelentkezési határidő: 2009. 10. 17 (Ekkor fogom kisorsolni, hogy ki-kinek küldd ajándékot. )

Ha jelentkezni akarsz hagyj itt: http://hunchristmas.blogspot.com/ egy kommentet és írj egy e-mailt a hunchristmas@gmail.com-ra is!A logóval pedig hírdesd az oldaladon a játékot, hogy minél több ember jöjjön játszani!

Az ajándék postázási határideje: 2009. december 10. (Így még biztosan odaér karácsonyig!)

Kérnék mindenkit, hogy csak az jelentkezzen, aki tényleg tudja vállalni ezt a határidőt, és készít valami apróságot a párjának!"

Biztos azt gondoljátok, hogy ez még korai, de olyan gyorsan repül az idő, hogy hipp-hopp és már itt is a Karácsony:-).

2009. október 3., szombat

Őszi tündér


Ezt a tündérkét több hónappal ezelőtt készítettem a Kreatívhobbi üzletében, ahol rengeteg egyéb kerámiaáru, többek között tányérok, bögrék és egyéb konyhai kerámiák, illetve dísztárgyak festhetőek ki, melyeket a bolt kemencéjében égetnek ki.



Az új tulajonosa most fogja megkapni születésnapi ajándékként.