2009. április 21., kedd

Tartozások 3. - Asszociációs játék 2.

Yvy is asszociációs játékra hívott:

tűz: nagyon szeretem a tüzet, legyen szó tábortűzről vagy gyertyafényről - azt hiszem, van bennem egy kis piromán hajlam;-).

holdfény: nagyon szeretem, mert megnyugszom tőle

unalom: hála Istennek nem ismerem:-)

rettegés: Erről a szóról egy gyerekkori emlék jutott eszembe: kiskoromban féltem a festett arcú emberektől. Akárhányszor megjelent a tévében egy bohóc vagy pantomimes, üvöltve kirohantam a szobából. Pedig amúgy ki se lehetett robbantani a tévé elől.

kutya: Tavalyelőtt pusztult el a kiskutyám. Nem velem lakott, mert emeletes házban lakunk és így nem maradhatott, hanem nagyapámhoz került, aki kertes házban lakott. Mivel 20 évvel ezelőtt én "húztam ki" az anyukájából, talán úgy volt rendjén, hogy ott legyek, amikor távozik és el tudjak búcsúzni tőle.

film: Nagyon szeretem a filmeket, majdhogynem műfajra való tekintet nélkül a drámától a kosztümös filmeken keresztül a vígjátékokig és rajzfilmekig majdnem minden jöhet, kivéve, ha túl erőszakos, ha túl gagyi. És azokat, amiket nagyon-nagyon szeretek, képes vagyok rengetegszer és akár huszadszorra is találok benne újat.

fehér: A hófehér bronzzal, illetve arannyal gyönyörű!:-) Nagyon szeretem ezt a két színpárosítást.

út: "A folyó ezt mondta a keresőnek: - Miért kell a megvilágosodás miatt izgulni? Bármerre is kanyarodom, mégis mindig hazafelé tartok." (Anthony De Mello)

lélek: Hiába van valami "profi" módon megcsinálva, lélek nélkül számomra semmit nem ér. Az első pillanatban talán el tud varázsolni, hogy minden szépen a helyén van, de ha szív és lélek nincs benne, előbb-utóbb azt érzem, hogy valami nem stimmel. Minden a lélektől és a szívtől értékes igazán.

folyó: Erről a szóról is a fentebb már említett Anthony De Mello-idézet jutott eszembe.


Még egyszer bocsánat, hogy csak most csináltam meg és nagyon köszönöm, Yvy!:-)

1 megjegyzés:

Yvy írta...

Szia Anikó köszönöm,hogy megírtad,mellesleg nagyon jókat!!!
Nagyon tetszenek a gyöngyeid!Gratulálok hozzá!!!!
Üdv Yvette