2008. augusztus 8., péntek

Üzenet Indiából


Ezt az üzenetet a napokban kaptam:

„ A világ átalakítása nem csak néhány szent és tevékeny ember feladata. Egy jobb világ teremtése mindegyikőtök felelőssége. A túlélésért folytatott harcban az ártatlanság, a szeretet és az értékek elvesztek. Te vagy az, akinek fent kell tartani ezeket az értékeket.

Ne hidd azt, hogy hétköznapi vagy. Mindenkiben ott van az ISTENI határtalan ereje. Benned van az erő és képesség arra, hogy meglásd Istent minden egyes emberi lényben. Amikor meglátod Istent mindenkiben, képes leszel minden élőt szeretni, minden egyes egyént. Rajtad keresztül áramlik majd Isten ereje a világba.

Ne szokj hozzá a szeretetlenséghez. Szavaidon, szeretettel teli cselekedeteiden és szolgálatodon keresztül minden emberi lényt felébreszthetsz szenvedéséből, önmaga által teremtett nyomorúságából és tudatlanságából. Te miattad az egész világ felébredhet. Azzal, hogy felvállalod ezt a felelősséget, az Aranykor elkezdődik.”
(Sri Amma)


Szóval "csak" szeretni kéne? Egyszerű, de mégis olyan nehéz!
De furcsa ezt a két mondatomat így leírva látni:-). Akár giccsesnek tűnhet, pedig ez (lenne) a legfontosabb és legnehezebb dolog a világon.

1 megjegyzés:

Ági mama írta...

Ez is tökéletesen igaz! Szeretni, egy kicsit odafigyelni egymásra s minden olyan szép lenne. Egyszerűnek látszik, de mégis nagyon nehéz!! Sok embernek el kellene ezt olvasni!!!