2014. július 19., szombat

Csakrás Shamballa-karkötő nekem, mert megérdemelem :-)
Ezt a karkötőt magamnak készítettem csakraszínekben barna-lila alapon (a barna szín a föld, az anyag, a szilárdság, a lila pedig a spiritualitás színe). Nagyon megszerettem ezt a technikát, mert egyszerű és jól lehet vele haladni, ugyanakkor nagyon mutatós karkötőket lehet vele készíteni.

Türkiz macskás tálka

Ez a tálka hónapokkal ezelőtt készült a MadeByYouban, de csak most került átadásra születésnapi ajándékként.

2014. július 14., hétfő

Shamballa-karkötőkA buddhisták hite szerint létezett egy hely - Shamballa, - ahol az ég és a föld találkozott, mely a földi paradicsom volt, maga a tökéletesség, a béke, a szeretet, a gyógyulás és a nyugalom helye. A legenda szerint Buddhát Shamballában avatták be a titkos tanokba. A lámák szentül állítják, hogy Shamballába nem juthat el minden vándor - csak az, aki meghívást kapott oda. A Shamballa ékszerek ezt a csodálatos spirituális energiát közvetítik: viselőjének segítik egyesíteni a test, a lélek és az elme nyugalmát.


Már régóta szerettem volna kipróbálni a makramé-karkötő készítést és most, hogy a Gyöngyéletbe gyönyörű shamballa-gyöngyök érkeztek, itt volt a remek alkalom, hogy kipróbáljam ezt a technikát is. Az első próbálkozásom nem lett valami szép, de amikor már rájöttem, hogy mire kell figyelni, hogy szép legyen, már nagyon gyorsan ment.

A fűzéshez ezeket a segédleteket használtam:

http://kalanyekszer.blogspot.hu/2014/01/shamballa-karkoto-keszitese.html
http://szinesotletek.blog.hu/2013/06/26/swarovski_karkoto_csomozassal
http://noivilag.hu/cikkek/keszitsd-el-sajat-shamballa-karkotodet