2013. december 26., csütörtök

Mucha szalvétatechnikávalTöbb barátom is nagyon szereti Alfons Mucha műveit, ezért nekik Mucha-képekkel illusztrált dolgokat készítettem.

Egy falra akasztható kulcstartót-levéltartót, aminek egy részét repesztéssel készítettem:És egy képet repesztéssel díszítve, amit egyébként poháralátétnek is lehet használni (bár fürdeni annyira nem szeret):Ezt a képet pedig - ugyancsak repesztéssel díszítve - magamnak készítettem az egyik kedvenc Mucha-képemmel:
Rudolf és családja és hópehelyA megajándékozottak már megkapták, így már megmutathatom őket. Természetesen ők is a MadeByYou-ban készültek, ahol még mindig nagyon-nagyon szeretek alkotni.

Rudolf és családja karácsonyfa-díszek - annyira megszerettem a repedezős technikát, hogy muszáj volt néhány agancson is kipróbálni:Hópehely - azt szeretem benne, hogy egyszerű, de a pöttyös festéknek köszönhetően mégis különleges:


És így néznek ki a Rudolfok a karácsonyfán:

2013. december 16., hétfő

Ajándékok a MadeByYou-ból


A MadeByYou-ban is jártam és ott is készítettem karácsonyi ajándékokat:Ez eredetileg poháralátétnek készült, de a megajándékozott képként használja.Ez pedig egy hamutálka, amit sima tálkának is lehet használni. Repedezős technikával készült, amihez nem kell különösebb kézügyesség, csak némi szépérzék és sok türelem, mert a mázat három rétegben kell felvinni és a rétegek felvitele között mindig meg kell várni, hogy megszáradjon a máz. Aztán következik a repedező máz felvitele, majd a festés. Nagyon időigényes munka, de a végeredmény megéri a fáradozást! :-)


És most jönnek a kakukktojások:

Mindkét képet magamnak készítettem csak úgy, mert megérdemlem! :-D
(Az Om-szimbólumos kép még nyáron készült, csak akkor elmulasztottam ide is feltenni.)


Bogyók is készülnek...Ez a Rhondia-bogyó karácsonyfadísznek készült. Nem túl nagy bogyó, de egy kisebb karácsonyfán vagy egy karácsonyi asztaldíszen nagyon jól mutat.

Minta: Charle'Stone 5
Angyalkák készülnek...


Már nyakig vagyok az ajándékkészítésben.

Ennek a papírangyalkának az arcocskájával nem voltam elégedett - sajnos ragasztós lett a fagolyó és így nem tudtam szépen megrajzolni, - de a megajándékozottnak tetszett és ez a lényeg!:-)Készültek ilyen apró angyalkák is is ajándékkiegészítőnek, illetve apróságként néhány ismerősnek:És készült még egy hótündér is (2013.12.23.):