2013. február 22., péntek

Újabb gyöngymandala


Újabb mandalák Perlicotti mintája (http://perlicotipeyote.canalblog.com/archives/2010/06/24/18411439.html ) alapján. 
Merci, Perlicotti!

Mindig meggyűlik a bajom a fa-lencsével, mert amikor összefűzném rajta a két oldalt, nem simul rá rendesen a lencsére. Ezért nagyon örültem, hogy most végre sikerült úgy megcsinálni, hogy úgy feszült rá, ahogy a nagykönyvben le van írva. És azért is volt fontos, mert ez is ajándék lesz és azt szerettem volna, hogy nagyon-nagyon jól sikerüljön. Még pár cérnavég levagdosásra vár, de ki kellett használnom a szép, napos időt, hogy lefotózzam :-).

Om-mintás gyöngyképek

Még 2011. nyarán terveztem egy Om-szimbólumot ábrázoló peyote-mintát. Most kis tökéletesítés után újra megfűztem:
Az alsó kép keretezésével - pontosabban a paszpartu színével nem vagyok elégedett, de ez a kép nálam marad és oda, ahová kerülni fog, tökéletesen illik majd így. De nagyon örültem, hogy a felső fotón lévő kép ilyen szépen sikerült, mert az ajándék lesz.

A minta és pár sor az Om-szimbólum jelentéséről itt található: http://tulipan75.blogspot.hu/2011/08/om-peyote-minta.html

Perla perle-bogyós könyvjelző és kulcstartóPerla perle-bogyókból készült könyvjelző és kulcstartó. A bogyók régebben készültek, de csak most álltak össze könyvjelzővé és kulcstartóvá.

Minta/pattern: Cathy Lampole Thank you, Cathy!

2013. február 21., csütörtök

Nem vesztem el...

Elég sűrű volt a tavalyi évem - főleg a vége - és nem nagyon volt alkotókedvem, de mostmár kezd visszatérni :-). Készült már pár dolog, - apránként készülnek a PIF-ek is (ezúton köszönöm a PIF-eseim türelmét!) - amit hamarosan mutatok.