2014. december 26., péntek

Ajándékkísérő angyalkák
Idén is készítettem apró angyalkákat. Nagyon szeretem őket csinálni, mert hamar megvannak, így fel tudom használni a maradék gyöngyeimet és mert nagyon helyesek, mutatósak. Csak egy baj van velük: ha az ember elkezdi csinálni, nehéz abbahagyni, így mindig sok készül belőlük :-) .
Ajándékkísérők lettek.

2014. december 25., csütörtök

Om-szimbólumos bögreEz a bögre is a MadeByYou-ban készült. Karácsonyi ajándék lett és miután a megajándékozott már megkapta, megmutathatom. Sokat törtem a fejem, hogy milyen színű legyen és végül a napsárga-lila kombináció mellett döntöttem. Kétoldalasra csináltam: mindkét oldalára ráfestettem az Om-szimbólumot. A fotó nem látszik, de a belsejének ugyanolyan színe van, mint a ráfestett szimbólumnak. Az egyik oldalán van egy picike hiba, de így legalább látszik rajta, hogy nem egy gép által gyártott tucatáru :-) . Ha ma festeném meg, egy élénkebb színkombináció mellett döntenék, de remélem, hogy a megajándékozottnak ezekkel a színekkel is tetszett :-) .

2014. december 20., szombat

Gyertyaöntés


Pár éve már kipróbáltam a gyertyaöntést és többször terveztem, hogy újra készítek gyertyákat, de valahogy mindig elmaradt. De most végre nekiültem és készült néhány gyertya ajándékba.

Nem nehéz munka, csak kicsit hosszú időbe telik, míg rendesen megszilárdul a viasz és ki lehet venni a formából és ha variálni akarja az ember a rétegeket, akkor kicsit macerás, de nagyon jó buli! :-)

Ez a gyertya krémszínű gyertyákból és fahéj színű (és illatú) mécsesekből készült:


Ezek pedig fehér gyertyákból és kék, illetve lila-rózsaszín gyertyatörmelékből készültek:


Ez a gyertya pedig napsárga gyertyából és citromsárga és napsárga gyertyatörmelékből készült:


Végül egy kétrétegű gyertya kétféle sárga színből: