2009. március 31., kedd

Tavaszi ajándékozás/Give away - Dia játéka


Az új Gyöngysziget üzlet Bp. Jókai utcai megnyitása (előreláthatólag április közepén nyit a bolt) alkalmából Dia (Arduinna) játékot hirdetett: a blogjában (http://arduinna.hu/) jelentkezők közül három embert kisorsol majd, aki megkapja a fenti képen látható gyönyörű medálok egyikét.
Sok szerencsét mindenkinek!

2009. március 15., vasárnap

Tartozások2. - Asszociációs játék

Végül Andrea egy asszociációs játékra is hívott:


mimóza: növény, és amin nagyon meglepődtem, egy női név is





élet: jó lenne ha mindig játéknak tudnám tekinteni, de ez sajnos sokszor még nem megy

szeretet: az igazi szeretet felfoghatatlan csoda

mosoly: energiaáradat


csoda: "Csak kétféleképpen élheted az életed: vagy azt gondolod, hogy nincs csoda, vagy meggyőzöd magad arról, hogy minden pillanat az". (Einstein)

víz: Mindenkinek ajánlom Masaru Emoto a témával foglalkozó könyveit.


(vízkristály, aminek a Szeretet és Hála szavakat mutatták)



delfin: ők tudják, mi a feltétlen szeretet





tulipán: a kedvenc virágom, egyébként a nőisesség, a szépség, a szerelem, a szeretet, a tisztelet, a kegyelet és az elismerés jelképe


eső: egyszer nyáron hazafelé tartottam (a 14. kerületből a 2. kerületbe és szokás szerint nem volt nálam esernyő), amikor egyszercsak elkezdett esni az eső. Aztán zuhogni, sőt ömleni. Annak köszönhettem, hogy nem fáztam meg, hogy nagyon kellemes, meleg, nyári zápor volt. Amúgy nem igazán szeretem az esőt, de ez határozottan kellemes élmény volt:-).


gyümölcs: mivel vegetárius vagyok - 22 éves koromtól kb. két évvel ezelőttig nem ettem semmiféle húst, azóta néha-néha eszem halat, de más húsfélét nem, - és sok gyümölcs van, amit nagyon szeretek, ilyenek például az eper, a meggy, a cseresznye, a görögdinnye és a szőlő.

Tartozások 1.

Bár itt épp esik az eső és igen szürke idő van, de a kismadarak már csicseregnek reggelenként az ablakom előtt, így remélhetőleg mostmár megérkezik a tavasz. Így már nem mondhatom, hogy téli álmot alszom. Viszont ha tavasz van, jön a tavaszi fáradtság;-). Komolyra fordítva: bár vár rám egy 120 órás továbbképzés, ráadásul vizsgázni is kell majd, ami nem tölt el túl nagy örömmel, de azért remélem, mostmár többet fogok alkotni, mint az elmúlt hetekben.

Azért tegnap megint voltam tűzzománcozni. Ha elkészültek a mindenfélék a tűzzománcokból, felteszem a képeket.

Most pedig a tartozásaim:

Andrea játékokra hívott és újabb díjözönnel árasztott el. Köszönöm szépen!:-)





Előszöris megkaptam tőle a "Csodás blog" és a "Mesés a blogod"-díjat, - azért teszem őket egymás mellé, mert a jelentésük nagyon hasonló, - cserébe pedig azt kérte, hogy osszam meg Veletek négy függőségemet.


Nos, ezzel a függőség szóval sokáig nem tudtam mit kezdeni. Sokminden van, amit nagyon szeretek, de egyiket se mondanám függőségnek. Aztán Vezsuzsinál láttam, hogy nem függőségekről, hanem olyan dolgokról írt, amiket nagyon szeret és így már sokkal könnyebb volt a dolog, így én is vettem a bátorságot, hogy inkább erről írjak. Köszönöm Zsuzsi:-).


Tehát amiket és akiket nagyon szeretek (a teljesség igénye nélkül):

- apukám és a barátaim

- tavasz: a kedvenc évszakom és nagy bánatom, hogy az elmúlt években a tavasz rendszeresen "elmaradt". Mindig azon izgulok, hogy a születésnapom tiszteletére;-):-) legalább egy tavaszi nap legyen tavasszal.

- madárcsicsergésre ébredi: mert akkor már biztos, hogy tavasz van, mégha az időjáráson ez nem is látszik.

- hegyek: mert megnyugtatnak


- Stonehenge: életem egyik legcsodásabb élménye volt ott lenni.

- vízesés: ugyancsak azért, mert megnyugtat.

- tulipán: a kedvenc virágom.

- delfin: csodálatos lények, feltétel nélkül szeretik az embereket. Barcelonában kis időre a közelükben lehettem és csodálatos volt a szeretetüket érezni.

- lovaglás: azt hittem sose fogok tudni lóra ülni, aztán váratlanul megvalósult és elmondtatalanul nagy élmény volt. Azóta már tudom, hogy nemcsak a testtartást segíthetenk javítani, hanem bizony lelki problémáktól és fájdalmaktól megszabadulni is.

- utazás: nagyon szeretek ismeretlen helyeket felfedezni és más kulturákat megismerni. Ha tehetném, minden évben elutaznék valahova legalább egy hétre.

- mandala: nagyon szeretem festeni őket és csak nézni is.

- úszás: hetente kétszer járok úszni, így ez már a heti programom elengedhetetlen része.

- mindenféle kreatív tevékenykedés: mert megnyugtat és feltölt. Szeretek új technikákat is megismerni és kipróbálni és saját készítésű ajándékokat ajándékozni. Miért vegyünk meg valamit egy üzletben, ha mi magunk is meg tudjuk csinálni, nemde?;-) Nem beszélve arról, hogy az ajándék így ráadásul egyedi is lesz.

- színház: számomra egy varázslat, utána mindig egész más, emelkedettebb és megkönnyebbült lelkiállapotban vagyok. Mostanában leginkább a zenés színház. Talán azért, mert valami miatt könnyebben befogadom, mint egy klasszikus drámát (bár néha az is kell).

- üldögélni és csak szemlélődni a szabadban: szeretem, amikor csak vagyok és eltölt a békesség

- eper, meggy, cseresznye, szamóca és áfonya: mert fincsi:-).

- görögdinnye. nagyon szeretem; ha tehetem, minden nyáron csinálok egy dinnyekúrát (ugyanis a dinnye nagyon jó vesetisztító).

- mindenféle diós édesség: mert sajnos ez is fincsi;-).

- kecsketúró: szuperfincsi, csak sajnos piszkosul dárga dolog. De annál jobban ízlik, ha százezer évenként veszek egy kicsit.

- angyalok: ehhez legyen elég annyi, hogy nagyon sokat köszönhetek nekik;-).

- 'YatraHungary': nagyon rég találkoztunk, de szeretlek titeket. Namaste:-)

- Müller Péter könyvei: szeretem, hogy a tapasztalatat és az azokkal kapcsolatos felismeréseit írja le és nem csak szépeket mond és okoskodik. A Boldogság és az Örömkönyv a kedvencem tőle.

Valamint:



Cserébe pedig nyolc vágyam:

Az első és legfontosabb, hogy békesség legyen bennem, a családomban és a környezetemben.
Mostanában többször nagyon kibillentem a lelki békémből, de nagyon remélem, hogy hamarosan sikerül majd újra megtalálnom az egyensúlyomat és rendezni a dolgokat magamban.

A második, ami most épp aktuális: lakásfelújításba kezdtünk - egyelőre a szervezési szakaszban vagyunk, - és azt szeretném, hogy minden rendben menjen minden szempontból és így ebből a kis, lerobbant lakásból újra otthon legyen, ahol biztonságos és nyugodt az élet és ahova öröm hazajönni. És arról álmodozom, hogy a nyári szünetet már ebben a megújult otthonban tölthetem.

Nagyon jó lenne továbbá, ha megérkezne a tavasz - pontosabban ha idén nem maradna el, - és ha igazi, tavaszi időben ünnepelhetném a születésnapomat is.

Nagyon nehéz ám nyolc vágyat felsorolni. Nem mintha nem lenne soksoksok vágyam, csakhát tudjátok, ezek jobbára nagyon bensőséges dolgok, általánosságokat pedig nem szeretnék írni. Na, akkor folytassuk:

Nagyon szeretek utazni - a Nyilas aszendensem tehet róla:-) - és a miénktől eltérő kulturákat megismerni, ez eddig kétszer adatott meg és mindkét utam nagyon nagy élmény volt. A legjobb az lenne, ha beutazhatnám az egész világot, illetve ha megtehetném, hogy minden évben elutazhassak legalább egy hétre és kiszakadjak a megszokott környezetemből, de amire igazán vágyom az Dél-Amerika, illetve Izland. A legeslegnagyobb Írország(+Stonehenge) és Spanyolország volt, ami már hála Istennek megadatott és óriási és életre szóló élmény volt.

Még keresem a helyemet és sokszor nagyon esetlennek érzem magam ebben a fura világban. Szóval jó lenne, ha egyszer a helyemre találnék.

Ha nem egy kb. 50nmes lakásban, hanem kertes házban élnék, biztos lenne ír szetterem. Nagyon szeretem őket, mert olyan dilisek:-). Szeretem a szertelenségüket és a féktelenségüket.

Egyik nagy vágyam volt, hogy lóra ülhessek. Ez hála Istennek kb. hét éve megvalósult, de jó lenne ha újra megtehetném. Sőt az lenne a legeslegeslegjobb, ha rendszeresen megtehetném.

Az utolsó pedig: nagyon szeretnék - legalább ;-) - egyszer delfinekkel úszni.